Kreactief

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

De basis van de begeleiding is gericht op het bieden van sfeer, structuur, veiligheid en emotioneel werlzijn. Stimuleren en communicatie is daarbij een belangrijk aspect

 

Van daaruit is de ondersteunin g gericht op de persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van de zelfstandigheid, of het in stand houden hiervan.

 

Er wordt gewerkt aan individuele werkdoelen die voortkomen uit het ondersteuningsplan.

De Kreagroep beschikt over 2 ruimtes waarin gewerkt kan worden. 1 ruimte wordt gebruikt voor de textiel en werkzaamheden daarin en 1 ruimte voor het verven, tekenen, plakken en cursussen zoals speksteen bewerken, tekenles en mozaik-les.

 

Binnnen de Kreagroep werken 20 clienten van verschillende leeftijden tussen 18 en 60 jaar (gemiddeld 11 clienten per dagdeel)

 

De interesses en mogelijkheden lopen erg uiteen. Voor enkele clienten is de Kreagroep meer een bezigheidsactivering dan werken aan een product. Sommige clienten hebben een vast dagprogramma (of een gedeelte daarvan) om meer structuur voor hen te krijgen.

 

De middag bestaat meer uit ontspannende activiteiten.

De werkzaamheden binnen de groep zijn verschillend. Ze bestaan uit eenvoudige naaiwerkzaamheden, borduren, haken, breien, schilderen, tekenen, plakken en knippen.

 

Er worden terugkomende/herhaalde technieken gebruikt om een eenvoudig product te maken. Dit wordt vervolgens in een 'nieuw' jasje gegoten. Zo blijft het werken voor de clienten gevarieerd en leuk.

 

 

Binnen de groep zijn clienten die veel mogelijkheden hebben, maar er zijn ook clienten die weinig mogelijkheden hebben.

 

Om iedereen toch te stimuleren en in hun waarde te laten, worden er veel verschillende producten gemaakt. Zo kan iedereen trots zijn op hetgeen ze gedaan hebben.