KreaB

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Ervaar is een groep op dagcentrum De Werkspecht en huist op de benedenverdieping in het grootste lokaal van het gebouw. Dit lokaal was vroeger onze gymzaal en biedt voldoende ruimte voor de 10 clienten die op deze groep dagbesteding krijgen en waarvan een aantal rolstoelafhankelijk zijn.

 

In het lokaal bevindt zich ook onze snoezelruimte waar we dagelijks intensief gebruik van maken.

Binnen het activiteitenaanbod van Ervaar staan veiligheid, structuur, sfeer en (individuele) aandacht voorop. Per dag kijken we hoe de clienten zich voelen en hier passen wij het programma op aan.

 

Wat betreft de activiteiten die op onze groep worden gedaan kun je denken aan:

  • muziek (passief en actief)
  • buiten 'spelen' ( De Werkspecht heeft een grote tuin met een aantal bewegingstoestellen, twee schommels en is in het bezit van een duo-fiets)
  • sensopathische activiteiten (spelen met scheerschuim / water, schoonheidssalon)
  • koken (het beleven van geur, smaak en structuur van voedsel)

 

Momenten als lunch, koffie en thee en ook toilet/verschoonmomenten zijn momenten die vallen binnen de individuele beleving van de clienten. Dit betekent dat we ook voor deze momenten extra tijd uittrekken en dat zij onderdeel zijn van het activiteitenprogramma.

 

 

 

De clienten van Ervaar zijn, net als ieder ander, in een werkelijkheid waarin van alles voortdurend veranderd. Maar zij hebben onvoldoende vaardigheden om zelf invloed op deze werkelijkheid uit te oefenen. Hier hebben zij hulp en ondersteuning bij nodig.

 

Veel van onze clienten kunnen zich niet of moeilijk verstaanbaar maken waardoor het nog lastiger wordt om aan hun omgeving duidelijk te maken waar zij behoefte aan hebben. Voor onze clienten is het dan ook zeer belangrijk dat zij ondersteund worden door (een groepje) van vaste begeleiders zodat er een vertrouwensband ontstaat.